Apologetik-tema på Helsjön i vår

8 maj Behöver tron försvaras? Denna dag vänder sig i första hand till församlingsanställda.

Ordet apologetik kommer från grekiskan och betyder ”försvar”. Fem dagar i vår ägnar Helsjöns folkhögskola åt frågan ifall den kristna tron behöver försvaras – och i så fall hur. Hur lever vi som kristna i ett pluralistiskt samhälle? Hur deltar vi i debatten? Hur bemöter vi argument från människor av en annan tro och övertygelse? Hur svarar vi på frågor från våra barn och ungdomar?

En viktig gestalt för den kristna apologetiken är den brittiske litteraturvetare C S Lewis, mest känd som författare till Narniaböckerna. Vårt tema i år hämtar inspiration från C S Lewis, som var en av 1900- talets skickligaste pedagoger när det gällde att förklara kristen tro på ett sätt som, utan att bli banalt, var lättillgängligt och lockade många läsare att lära sig mer. Hans inflytande sträcker sig in i vår tid.

Välkommen att vara med!

Dagens kurs den 8 maj är den fjärde av fem fristående kursdagar och har rubriken Behöver tron försvaras?

En dag i samarbete med Apologia/Centrum för kristen apologetik. Stefan Gustavsson, internationellt känd apologet, författare och debattör, kommer till Helsjön.
Föreläsningar och workshops.

Plats och tid: Helsjöns folkhögskola klockan 8.50-17 (morgonbön i kapellet kl 8.50-9)

Ansvariga: Anna Sophia Bonde, Erik Boström med flera.  Eventuella frågor kan ställas till Anna Sophia på e-post annasophia.bonde@helsjon.se

Målgrupp: Församlingsanställda och andra intresserade

Kostnad: 1 275 kr, inkluderar förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika.  Faktureras.

Anmälan senast 17 april i nedanstående formulär, eller på telefon till Marianne 0320-20 58 40. OBS! Det går bra att anmäla sig till flera av dagarna samtidigt, skriv då vilka dagar i meddelanderutan.

Datum för övriga dagar i temaserien:

Kursanmälan

 

Verification