Våra utbildningarÖvriga kurserHälsosam och hållbar mat

Hälsosam och hållbar mat

En kurs för dig som arbetar med/tycker det är spännande med mat och allt som kretsar kring den. Det blir föredrag, gruppsamtal med utbyte av idéer och praktisk matlagning.

Kurstid: onsdag-torsdag 25-26 april 2018.
Start med fika klockan 10.00 25/4 och avslut klockan 16.00 26/4.

Kursansvariga: Karin Hugert Helsjöns folkhögskola och Christina Bernerus Göteborgs stift

Kursplats: Helsjöns folkhögskola

Målgrupp: värdinnor, vaktmästare och andra som arbetar med mat i våra församlingar

Kostnad: 1500 kr för kost och logi. Ta gärna med egna lakan och handdukar. (Finns att hyra för 84 kr)

Ur programmet:

  • Teori och praktisk matlagning utifrån säsong och ansvarsfullt förvaltande av skapelsen.
  • Hälsosam fika, vegetarisk och enkel mat till många.
  • Vad är viktigt när det gäller att välja råvaror och att tillaga dem?
  • Hur skapa en inbjudande miljö där människor trivs?
  • Hur kan evangeliet om Jesus påverka vårt praktiska arbete?

 

Medverkande:  Patrik Sewerin, kökschef på Gunnebo kaffehus och krog, Malin Skogqvist, kockutbildad hållbarhetsstrateg stiftskansliet, med flera.

Anmälan i nedanstående formulär eller till Marianne Karlsson på telefon 0320-20 58 40 senast 28 mars

Kursanmälan

 

Verification