Hälsosam och hållbar mat

En kurs för dig som arbetar med/tycker det är spännande med mat och allt som kretsar kring den. Det blir föredrag, gruppsamtal med utbyte av idéer och praktisk matlagning.

Kurstid: onsdag-torsdag 24-25 april 2019.
Start med fika klockan 9.30 24/4 och avslut senast klockan 16.00 25/4.

Kursansvariga: Karin Hugert Helsjöns folkhögskola och Christina Bernérus Göteborgs stift

Kursplats: Helsjöns folkhögskola

Målgrupp: värdinnor, vaktmästare och andra som arbetar med mat i våra församlingar

Kostnad: 1 260 kr för kost och logi. Ta gärna med egna lakan och handdukar. (Finns att hyra för 86 kr)

Ur programmet:

  • Teori och praktisk matlagning utifrån säsong och ansvarsfullt förvaltande av skapelsen.
  • Hälsosam fika, vegetarisk och enkel mat till många.
  • Vad är viktigt när det gäller att välja råvaror och att tillaga dem?
  • Hur kan evangeliet om Jesus påverka vårt praktiska arbete?
  • Hur kan vår verksamhet bidra till målen för Agenda 2030?

 

Medverkande:  Kristina Sjöholm, Per-Åke Skagersten Fairtrade, Anna Sophia Bonde bibellärare, Malin Skogqvist kockutbildad hållbarhetsstrateg, Christina Bernérus med flera.

Anmälan i nedanstående formulär eller till Marianne Karlsson på telefon 0320-20 58 40 senast 28 mars

Kursanmälan Hälsosam och hållbar mat

 

Verification