Nya medarbetare på Helsjön

Malin Andersson började jobba i köket på Helsjön i vintras och nu i höst är hon är en av skolans kockar. Malin har tidigare jobbat på Säröhus och i Sätilaskolan.

Vem är då Malin?
Malin bor i Horred med man och barn, hund och tredje generationen hopphäst i hennes ägo. Hon är en riktig ”stalltjej”. Hennes uppgifter i köket på Helsjöns folkhögskola är förstås matlagning och hon gillar verkligen att få laga Helsjöns goda mat. Men det blir också andra sysslor i köket som kallskänk, disk och städning i kök och matsalar då arbetet är upplagt med cirkulation av arbetsuppgifterna. ”Helsjön är en trevlig arbetsplats och miljön runtomkring fantastisk. Egentligen konstigt att det är så många som inte känner till skolans verksamhet. Fast det gjorde ju inte jag heller innan jag kom hit.”

 

 

Manuela Will började arbeta i Helsjöns kök nu i höst. Tidigare har hon jobbat i storkök på ålderdomshem i Tyskland och drivit ålderdomshem i egen regi där. Några år på kaffebaren på Gekås har hon också hunnit med.

Vem är Manuela?
Manuela kommer från Jübek i Schleswig-Holstein i Tyskland. Hon bor i Karl-Gustav, där hon tidigare varit fritidsboende, sen knappt sex år tillbaka. Där lever hon tillsammans med man, hönor, katt och kanin. När hon inte jobbar på Helsjöns folkhögskola spelar hon golf, sysslar med bokföring i makens byggföretag, läser böcker och umgås mycket med familjen som gärna hälsar på i Karl-Gustav. Manuela lagar inte den varma maten på skolan men hon arbetar i kallskänk, renseri, disk och emellanåt också i städgruppen. I tjänsten ingår också att vara helghusmor och att utföra egenkontroller. ”Jag saknar alla arbetskollegorna från kaffebaren på Gekås men inte det stressiga arbetet där och än så länge trivs jag bra här på Helsjön”.