Våra utbildningarÖvriga kurserLärarassistentutbildning

Lärarassistentutbildning

Till hösten startar vår nya, ettåriga utbildning för lärarassistenter.

Målgrupp:
Vill du jobba i skolan med barn och ungdomar, men inte bli lärare? Jobbar du redan i skolan som assistent och känner att du behöver mer utbildning? Vill du arbeta med något meningsfullt där du kan göra skillnad? Då är denna kurs något för dig.

Innehåll:

  • Kursen fokuserar en hel del på sociologi och psykologi, med  särskilt fokus på neuropsykologiska funktionsnedsättningar. Du kommer att få utbildning i samtalsmetodik, konfliktlösning och ledarskap. Under kursen får du också lära dig om skolan som system och vilka lagar och förordningar som styr skolans verksamhet.
  • En del av kursen ger dig orientering i informations- och kommunikationsteknik (IKT), eftersom det är en viktig del av skolans vardag.
  • Skapande och estetiska uttryck.
  • Världsbilds- och kulturmöten.
  • Under utbildningen möter du lärare med många års erfarenhet i yrket, rektorer och experter inom skolans olika områden.
  • Kursen innehåller ca 20 % praktik som riktar sig mot grundskolan.

 

Studiefinansiering:
Kursen är en eftergymnasial utbildning och berättigar till studiemedel från CSN.

Kostnader: Utbildningen kostar ingenting men du betalar för kost (obligatoriskt), material och eventuell logi. Se Studieinformation – kostnader.

Frågor:
Kontakta kursansvarig Elise Arnell

Ansökan:  Vi har ett fåtal platser kvar. Hör av dig på telefon 0320-205830 i början av augusti om du är intresserad. 
(Du söker här till kursen via vårt administrationsverktyg schoolsoft).

Antagningskrav:
Du har slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande.

Du kommer att kallas till intervju innan antagningsbesked ges. OBS! till denna intervju tar du med dig ett utdrag från belastningsregistret. Detta utdrag söker du hos polisen och det kan ta några veckor innan du får det.

Kursplan Lärarassistentutbildning 2018