Våra utbildningarAllmän kursInriktningar

Inriktningar

bild7

För dig som vill finns det möjlighet att sätta guldkant på studierna genom att välja någon av våra fyra inriktningar. Det innebär undervisning i ämnet en eller två eftermiddagar i veckan samt att flera av dina övriga skolämnen färgas av den inriktning du valt. Dessutom har du tillgång till konstverkstäder, fotostudio och musikstudio efter skoltid.

Foto och bildbehandling
Om du väljer foto och bildbehandling som inriktning får du lära dig att behärska programmet PhotoShop samtidigt som du fördjupar dig i fotografering. Tanken är att du ska få möta många olika moment. Exempelvis: makrofotografering, landskap, porträtt, belysning, studio, natur, svart/vit, kreativ skärpa/oskärpa och mycket annat.

Vi kommer att ha utställningar och du får också arbetsuppgifter/temauppgifter där du arbetar kreativt utifrån dina egna tankar och idéer.

Pop &  Rock
Du som spelar instrument eller sjunger kan här få möjlighet att spela tillsammans under ledning av lärare från musiklinjen. Ni har era samlingar i skolans afro-rum som har möjlighet till studioinspelning.
Tillsammans väljer ni er repertoar och spelar upp vid olika konserttillfällen under läsåret.

Konst
Med konst som inriktning får du möjlighet att arbeta i vårt fina konsthus vid sjön. Vi jobbar med många olika tekniker och du kan välja att fördjupa dig både i bild och konsthantverk. Exempel på tekniker vi brukar arbeta med är keramik, textil, screentryck, teckning, måleri och växtfärgning.
Du arbetar och utvecklas för din egen skull men vid ett par tillfällen under läsåret anordnar vi utställning så att även andra får ta del av det du skapat.

Psykologi
Psykologi handlar om att få redskap till att försöka förstå sig själv, andra och varandra. Vi går igenom ämnesområden som utvecklingspsykologi –  ”från vagga till grav”, socialpsykologi – att leva tillsammans, inlärning, minne, tänkande, psykisk ohälsa mm. På psykologin finns det stort utrymme för diskussion och samtal.