Våra utbildningarBibellinje med volontäruppdrag hösten 2018

Bibellinje med volontäruppdrag hösten 2018

Nästa kurs startar 21 augusti  2018 och slutar 19 december.

Längtar du efter att …

  • …utforska och fördjupa din tro genom undervisning och reflektion?
  • …bli mer bekant med Bibeln?
  • …möta människor i systerkyrkor på andra sidan Östersjön?

– Då är Helsjöns bibellinje rätt kurs för dig!

På Bibellinjen på Helsjöns folkhögskola fördjupar vi oss i Bibeln, Gamla och Nya testamentet, i kristendomens framväxt och kyrkans tro och liv. Vi studerar Bibelns profeter och undersöker vad kyrkans profetiska uppdrag betyder i vår tid. I Böneskolan övar vi oss att lyssna till Guds röst och i att be för varandra. Vi får även tillfälle att brottas med argumenten för kristen tro – och skärskåda  de klassiska invändningarna mot den.Vi har temaaktiviteter, ofta med inbjudna gäster och tillsammans ansvarar vi för skolans andakts- och gudstjänstliv.

Bibellinjen med inriktning Kyrkans grundkurs
Funderar du på att arbeta inom Svenska kyrkan och vill förbereda dig för kyrklig tjänst på helfart under 1 termin? Då kan du  välja Helsjöns Bibellinje, med inriktning Kyrkans grundkurs.
Kursplan för Kyrkans grundkurs 

Volontär i Estland 
Helsjöns samarbete med Svenska församlingen i Tallinn innebär en spännande möjlighet för våra elever att bekanta sig med en kultur som både är nära och långt bort. I Estland möts öst och väst. Svenska kyrkan i Tallinn är en del av Estnisk-lutherska kyrkan och på så sätt en systerkyrka till Svenska kyrkan. Under tre veckor i oktober reser vi till Tallinn och arbetar i församlingen som ligger i Tallinns gamla stadsdelar och har anor sedan Karl XII:s tid.
Preliminär kostnad för volontärresan ca 10 000 kr.

Prata med din hemförsamling om ekonomiskt stöd för resan. De kanske har något stipendium som du kan söka!