Våra utbildningarBibellinje med volontäruppdrag våren 2018

Bibellinje med volontäruppdrag våren 2018

Nästa kurs startar 8 januari  2018 och slutar 1 juni.

Längtar du efter att …

  • …utforska och fördjupa din tro genom undervisning och reflektion?
  • …bli mer bekant med Bibeln?
  • …möta människor i Egypten?

– Då är Helsjöns bibellinje rätt kurs för dig!

På Bibellinjen på Helsjöns folkhögskola fördjupar vi oss i Bibeln, Gamla och Nya testamentet, i kristendomens framväxt och kyrkans tro och liv. Vi studerar Bibelns profeter och undersöker vad kyrkans profetiska uppdrag betyder i vår tid. I Böneskolan övar vi oss att lyssna till Guds röst och i att be för varandra. Vi får även tillfälle att brottas med argumenten för kristen tro – och skärskåda  de klassiska invändningarna mot den.Vi har temaaktiviteter, ofta med inbjudna gäster och tillsammans ansvarar vi för skolans andakts- och gudstjänstliv.

Bibellinjen med inriktning Kyrkans grundkurs
Funderar du på att arbeta inom Svenska kyrkan och vill förbereda dig för kyrklig tjänst på helfart under 1 termin? Då kan du istället för kyrkans grundkurs på distans välja Helsjöns Bibellinje, med inriktning Kyrkans grundkurs.
Kursplan för Kyrkans grundkurs 

Volontär i Egypten – vårterminen 
Vi samarbetar sedan flera år med den koptisk-ortodoxa kyrkan, en av världens äldsta kyrkor. Idag är den en minoritetskyrka i det islamska Egypten. Genom att vara volontär fyra veckor  på folkbildningscentret Anafora får du möjlighet att  möta egyptiska kristna.
Du får se kyrkans arbete i Kairos sopstäder och delta i den årliga studentkonferens som ordnas tillsammans med den koptisk-ortodoxa kyrkan.
Preliminär kostnad för volontärresan ca 10 000 kr.

Prata med din hemförsamling om ekonomiskt stöd för resan. De kanske har något stipendium som du kan söka!