Våra utbildningarBibellinje med volontäruppdrag

Bibellinje med volontäruppdrag

Nästa kurs startar 8 januari  2019 och slutar 5 juni.

Längtar du efter att …

  • …utforska och fördjupa din tro genom undervisning och reflektion?
  • …bli mer bekant med Bibeln?
  • …möta människor i vår koptiska systerkyrka i Egypten?

– Då är Helsjöns bibellinje rätt kurs för dig!

På Bibellinjen på Helsjöns folkhögskola fördjupar vi oss i Bibeln, Gamla och Nya testamentet, i kristendomens framväxt och kyrkans tro och liv. Vi studerar Bibelns profeter och undersöker vad kyrkans profetiska uppdrag betyder i vår tid. I Böneskolan övar vi oss att lyssna till Guds röst och i att be för varandra. Vi får även tillfälle att brottas med argumenten för kristen tro – och skärskåda  de klassiska invändningarna mot den.Vi har temaaktiviteter, ofta med inbjudna gäster och tillsammans ansvarar vi för skolans andakts- och gudstjänstliv.

Bibellinjen med inriktning Kyrkans grundkurs
Funderar du på att arbeta inom Svenska kyrkan och vill förbereda dig för kyrklig tjänst på helfart under 1 termin? Då kan du  välja Helsjöns Bibellinje, med inriktning Kyrkans grundkurs.
Kursplan för Kyrkans grundkurs 

Volontär i Egypten 
Helsjön samarbetar sedan många år tillbaka med Anafora, ett kloster och retreatcenter som ligger lite norr om Kairo, på väg mot Alexandria. Anafora drivs av koptiska kyrkan. Kopterna utgör en kristen minoritet i Egypten, 10 % av befolkningen. Som studerande på Helsjöns Bibellinje får du möjlighet att under några vårveckor vara volontär på Anafora och hjälpa till i arbetet där. Det kan t ex innebära att hjälpa till att sköta djuren, arbeta i köket och trädgårdarna, måla ikoner och bistå de systrar som samlar in örter för att göra te och salvor. Dessutom gör vi studiebesök.
Preliminär kostnad för volontärresan ca 10 000 kr.  

Prata med din hemförsamling om ekonomiskt stöd för resan. De kanske har något stipendium som du kan söka!