Våra utbildningarMusiklinjen

Musiklinjen

– Läs vad våra studerande tycker om Musiklinjen på Helsjön –

 

Musiklinjen på Helsjöns folkhögskola ger dig en god och stabil grund för vidare studier på Musikhögskolan och en framtid som musiker eller musikpedagog. Den passar också dig som vill använda musiken i ett annat yrke – exempelvis som förskollärare, lärare eller församlingspedagog. Du som vill ta en paus från annat för att utveckla dig musikaliskt är också välkommen. Kunskaperna du får här har du nytta av hela livet. Om du är beredd att satsa får du mycket tillbaka.

Musiklinjen erbjuder:
Individuell undervisning, ensemblespel och handledning i att förstå och förmedla olika typer av musik. Skolans pedagoger har fördjupningar i gitarr, piano, sång och rytmik. Har du annat huvudinstrument anlitar vi externa pedagoger.

Konserter och föreställningar är en mycket viktig del av undervisningen och skapas tillsammans av lärare och studerande. Vi har framföranden minst en gång i månaden. Vi spelar också för varandra i mindre grupper som en del av de gemensamma lektionerna.

Vi har temaveckor en gång per termin. Under läsåren 2017-2019 kommer vi att arbeta tillsammans under följande teman: ”Musiken och hjärnan”, ”Musiken och texten” samt ”Musiken och barnen”.